Kako preurediti sobu bebe u dječju sobu

Kako preurediti sobu bebe u dječju sobu

 Ponovno pišem o temi s kojom se susrećem svaki dan. Kako sobu bebe prilagoditi sobi djeteta?

U dobi između 18 mjeseci i 3 godine svaki roditelj se susreće s preobrazbom sobe.

Vaša malena mrvica, buhtlica, leptirić preko noći se pretvorio u malo, divno znatiželjno dijete koje istražuje svijet oko sebe. Kako bi dobili sigurno mjesto za malog znatiželjnika zaštite utičnice, električne kablove stavite u zaštitne vodilice, eventualne police, ormariće pokraj prozora maknite. Osim sigurnosnih mjera u sobici je potrebno osigurati dodatne police, ladice, kutije za pohranu igračaka, slikovnica, odjeće.

Osim navedenog najvažnija promjena je zamjena krevetića s krevetom.

Dječja soba postaje prava mala oaza u kojoj vaš mališan dominira.

Kako bi soba bila funkcionalna i prilagodljiva svim promjenama koje prate odrastanje mališana donosim Vam nekoliko prijedloga:

  1. Kako bi soba rasla s Vašim djetetom, te se ne bi često mijenjao  kompletan interijer potrebno je zadržati jednostavnost same sobe i ne odlučivati se na tematski interijer. Zidovi bi trebali biti u nekoj neutralnoj nijansi,  zavjese, tepisi i rasvjeta bi trebali biti isto neutralni a opet zanimljivi. Naglasak stavite na lako promjenljive detalje  kao što su fotografije, posteri, igračke, posteljina.

                 

         

www.vertbaudet.fr

2 Ukoliko ste u sobi imali stolac na ljuljanje razmislite o micanju istog. Vaš maleni zvrkić je samostalan i mogao bi se neoprezno penjati na nju.

U ovom periodu bolje rješenje je na pod staviti jastuke, podloge za igranje ili vreću za sjedenje.

                                  

                                    Foto Darino baby                                                           SONY DSC

3.  Vrijeme je i krevetić zamijeniti prvim dječjim krevetom.  Kako bi osigurali udoban i siguran krevet ogradite ga jastučićima. Dodatni faktor „udobnosti“ za vaše dijete predstavljati će krevet stavljen do zida.

   

     

Foto Darino baby

4.  Kako dječje sobe obično nisu velike nemojte ih natrpati nepotrebnim stvarima. Prije svega razmislite što će dijete raditi u sobi i tome prilagodite prostor. U većini slučajeva to je spavanje, igranje, čitanje.  Trudite se ostaviti što više slobodnog prostora na podu kako bi bilo dovoljno mjesta za igru, a istovremeno osigurajte prigodne spremnike za igračke.

  

5. Ukoliko osigurate spremnike za igračke na lako dostupnim mjestima mališanu potaknuti ćete ga od malih nogu na pospremanje igračaka nakon igre.

    

              Foto Pinterest                                        Foto Pinterest                                                          Foto Darino baby

          

       Foto Darino baby

6. Bojice su tu, ali mislim da nema djeteta koje nije na zidu napravilo barem jednu crticu.

Kako bi preduhitrili ribanje zidova, ljutnju i slične situacije jedan dio zida obojite bojom za ploču. Ne mora biti nužno crna boja može i neka druga, ali crna boja izgleda elegantno i ujedno će se sve krede vidjeti na njoj.

E da ne zaboravite kupiti i šarene krede s kojima će umjetnički izraz Vas i vašeg djeteta u potpunosti doći do izražaja.

                                                            http://petitandsmall.com/fun-ways-create-chalkboard-wall/

7.  S vremenom na neki od tih neutralnih zidova dodajte neku zanimljivu djeci prilagođenu kartu zemlje pa kroz igru putujte .. pronađite slonove, majmune, zebre, indijance…

                                     https://www.muralswallpaper.com/shop-murals/safari-kids-map-mural-wallpaper/

Raznim naljepnicama na zidu jednostavno i efektno možete unijeti promjenu u interijer,  te je na isti način lako uklonite. Na taj način može biti na zidu i ime djeteta, abeceda,  brojke  i slični edukativni detalji.

                                     

                                                        Foto Darino baby                                                                  www.decoideas.net

                                                                                       Foto Darino baby

8. Posteljina je dekorativni element s kojim vrlo brzo promijenimo dekoraciju. Jedan dan je posteljina s balerinama, a drugi životinjice.. Nemojte zaboraviti da i Vaši mali prinčevi vole lijepe i šarene posteljine.

 

9.  Period je gledanja raznih crtića i stvaranja omiljenih likova. Kako bi omiljeni lik bio prisutan u sobi nemate potrebu mijenjati kompletno uređenje sobe. Unesite jedan detalj omiljenog lika bilo u posteru, svjetiljci i sl. 

              

                     Pinterest                                                                                www.elleseal.com

                                                     

                                                                      Foto Darino baby

 

Svi komentari

Ostavite odgovor